Odlični recepti: Kelj na totalno drugačiji način

Uživajte u ovom iznimno zdravom povrću na potpuno nove načine

Odlični recepti: Kelj na totalno drugačiji način

Ukusni zeleni rižoto

Image


Foto: bonappetit.com

Sastojci:
½ šalice prženih oraha, grubo nasjeckanih, podijeljeni
4 žlice maslinovog ulja, podijeljeno
1 srednje veliki crveni luk, sitno nasjeckan
1 šalica Arborio riže
3 šalice sitno nasjeckanog, obarenog kelja (uklonite deblje stabljike)
sol i svježe mljeveni crni papar
½ šalice suhog bijelog vina
2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca, ili vode
1 mali režanj češnjaka
1 šaka svježeg lišća peršina
2 žlice maslaca
2 žlice Parmezana, naribanog

Zagrijte 2 žlice ulja u većoj posudi, dodajte luk i popržite ga dok ne porumeni. Umiješajte rižu; začinite s malo soli. Pirjajte miješajući dok riža ne postane staklena, oko 5 minuta.

Dodajte vino, i pirjajte dok ono ne ispari, oko 3 minute. Dodajte 2 šalice temeljca. Kada temeljac zavrije dobro promiješajte i ostavite kuhati dok se tekućina ne apsorbira, no riža još nije posve kuhana i još je škrobna u sredini oko 12-ak minuta – prema kraju miješajte kako ne bi zagorjelo.

Dok se riža kuha, u multipraktiku sameljite češnjak, polovicu prženih oraha, peršin, polovicu kelja, preostale 2 žlice ulja, malo soli i papra i ¼ šalice hladne vode - sameljite sve u gusti pesto.

U lonac s rižom dodajte još ¾ čaše jako vruće vode i kuhajte rižu stalno je miješajući dok se ne skuha - ali je još uvijek al dente, a umak kremast – oko 3 minute. Maknite s plamena, i u rižu umiješajte pesto, maslac, tri četvrtine parmezana i preostali kelj. Po potrebi dodajte još malo vode i dodajte soli i papra, ako želite. Poslužite posipano ostatkom oraha i parmezana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6