Nevjerojatno ukusna: Ovu tortu od mrkve moraš isprobati

S dodatkom mirisnih začina i oraha, ova torta od mrkve idealna je slastica za prve jesenske dane

Nevjerojatno ukusna: Ovu tortu od mrkve moraš isprobati
Foto: Unsplash
Ako si već sada u potrazi za slasticama koje svojim mirisom i okusom dozivaju prve jesenske dane, ovu tortu od mrkve moraš isprobati. Napravljena je od mrkve i oraha te s dodatkom mirisnih začina, a kremasti okus i punoću daje joj premaz od sira. Nije ju teško napraviti, a odlično se slaže s popodnevnom kavom ili pak uz šalicu čaja.

Sastojci

225 grama maslaca
4 velika jaja
175 grama smeđeg šećera
1 žličica cimeta
0.5 žličice muškatnog oraščića
300 grama brašna
1 žličica praška za pecivo
0.5 žličice soda bikarbone
300 grama ribane mrkve
100 grama sjeckanih oraha
2 žlice mlijeka
150 grama punomasnog kremastog sira
200 grama maslaca za kremu
100 grama šećera u prahu

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i pripremi okrugli kalup za tortu. U posudi miksaj jaja, maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Dodaj i ostale sastojke za biskvit te sve promiješaj.

02.

Prebaci smjesu u kalup i peci biskvit oko 45 minuta. Kad je pečeno, ostavi sa strane da se ohladi.

03.

Za kremu miksaj maslac s kremastim sirom i šećerom u prahu.

04.

Prereži biskvit od torte na pola i premaži kremom te ponovno zaklopi. Površinu torte premaži ostatkom kreme i ukrasi sjeckanim orasima.

M.G.
15.8.2021.