S dodatkom mirisnih začina i oraha, ova torta od mrkve idealna je slastica za prve jesenske dane
Nevjerojatno ukusna: Ovu tortu od mrkve moraš isprobati
Broj osoba12 osoba
Vrijeme pripreme30 min
Ako si već sada u potrazi za slasticama koje svojim mirisom i okusom dozivaju prve jesenske dane, ovu tortu od mrkve moraš isprobati. Napravljena je od mrkve i oraha te s dodatkom mirisnih začina, a kremasti okus i punoću daje joj premaz od sira. Nije ju teško napraviti, a odlično se slaže s popodnevnom kavom ili pak uz šalicu čaja.
Sastojci
225 grama maslaca
4 velika jaja
175 grama smeđeg šećera
1 žličica cimeta
0.5 žličice muškatnog oraščića
300 grama brašna
1 žličica praška za pecivo
0.5 žličice soda bikarbone
300 grama ribane mrkve
100 grama sjeckanih oraha
2 žlice mlijeka
150 grama punomasnog kremastog sira
200 grama maslaca za kremu
100 grama šećera u prahu
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i pripremi okrugli kalup za tortu. U posudi miksaj jaja, maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Dodaj i ostale sastojke za biskvit te sve promiješaj.
02.
Prebaci smjesu u kalup i peci biskvit oko 45 minuta. Kad je pečeno, ostavi sa strane da se ohladi.
03.
Za kremu miksaj maslac s kremastim sirom i šećerom u prahu.
04.
Prereži biskvit od torte na pola i premaži kremom te ponovno zaklopi. Površinu torte premaži ostatkom kreme i ukrasi sjeckanim orasima.
Izdavačhttps://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/carrot-cake/