Neodoljivi okusi Mediterana - smokva i rogač

Sezonski, ukusno i zdravo

Neodoljivi okusi Mediterana - smokva i rogač

Savijača od smokava

Sastojci
gotovo tijesto za savijače
60 dag smokava (možete staviti i mješavinu smokava i jabuka; pola-pola)
5 dag krušnih mrvica
5 dag šećera
vanilin šećer (prema želji)
cimet
šećer u prahu

Priprema
Tijesto namažite rastopljenim maslacem i premažite nadjevom koji ste pripremili na slijedeći način: jabuke naribajte, smokve narežite na kockice, dodajte mrvice, šećer i cimet. Savijaču zamotajte (savijte u rolu) i stavite u namazani lim prethodno premazan maslacem. Pecite pola sata na 180 oC. Pečenu savijaču izrežite na komade i pošećerite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5