Nedjeljni ručak: maštoviti, svečani i fini recepti

Nedjelja je dan za obitelj! Učinite je posebnom uz svečana jela

Nedjeljni ručak: maštoviti, svečani i fini recepti

Carsko meso u umaku od vina i soje

Sastojci:

3 komada carskog mesa, tanko narezana
150 ml umaka od soje
4 žlice crnog vina po izboru
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 veliki luk
4 kriške đumbira, 4 mm debljine
1 žličica smeđeg šećera
pola litre pilećeg temeljca ili vode

Postupak:

Stavite komade carskog mesa u veliku tavu i dodajte umak od soje, vino, luk, češnjak, đumbir. Na to stavite pileći temeljac ili vodu i ostavite da kuha barem 2 sata. U međuvremenu promiješajte, dodajte tekućine ako treba i okrenite meso. Kada je pri kraju, uzmite meso van i po želji zapecite na grill tavi. Poslužite sa širokim rezancima ili kineskim povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/7