Tjestenina s povrćem
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 300 grama penne tjestenine
- sol
- pola crvenog luka
- 1 veća mrkva, narezana
- 400 grama brokule, narezane
- 1 crvena paprika, narezana na ploške
- 1 tikvica, narezana
- 3-4 režnja češnjaka
- 200 grama rajčica prepolovljenih po dužini
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 100 grama parmezana
Priprema:
U velikom loncu skuhaj tjesteninu, zagrij maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj crveni luk i mrkvu i pirjaj 2 minute. Zatim dodaj brokulu i papriku pa pirjaj 2 minute. Potom dodaj tikvicu pa pirjaj još 2-3 minute ili dok povrće gotovo ne omekša. Dodaj češnjak, rajčice, začine po želji i ostavi na vatri još dvije minute. U prazan lonac za tjesteninu ili zdjelu za posluživanje stavi povrće, dodaj ocijeđenu tjesteninu, pokapaj sokom od limuna, začini s još malo soli i promiješaj dodajući vodu za tjesteninu po želji. Posluži s parmezanom.