403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Mljac!

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Razmišljaš li o pripremi brzinske večere, donosimo ti tri prijedloga. Ti su obroci brzo gotovi i rijetko kome se neće svidjeti

Iako puno ljudi voli isprobavati različita jela, često se dogodi da se na meniju izmjenjuju samo njih nekoliko. Tjestenina bolonjez, pokoje varivo i rizi-bizi klasični su recepti koji uvijek dobro prolaze. I brzo dosade. Zato nikad nije na otkriti nove recepte, a najviše volimo jednostavne i brze. Ovaj ti put donosimo recepte koje možda nisi isprobala, a trebala bi jer su spremni u otprilike pola sata. Savršen su izbor za dane kad si dugo na poslu ili se jednostavno ne želiš dugo zadržavati u kuhinji.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Isprobaj ih već danas! Vjerujemo da nitko neće ostati razočaran.

Zapečeni ravioli sa špinatom i mozzarellom

Sastojci:

400 grama umaka od rajčica

1 pakiranje raviola od špinata i mozzarelle (ili raviola po izboru)

400 grama nasjeckane mozzarelle

200 grama svježeg špinata

34 grama ribane mozzarelle

Priprema:

Zagrij pećnicu na 350 stupnjeva. U posudu za pečenje (protvan, pekač) stavi 200 grama umaka za tjesteninu. Na vrh stavi polovinu količine raviola, špinat i mozzarella sir. Ponovi slojeve. Zatim sve stavi u pećnicu i peci tridesetak minuta – dok se ne otopi sir.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Varivo s gljivama i rižom

Sastojci:

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

200 grama nasjeckanog luka

100 grama celera

230 grama nasjeckanih gljiva po izboru, na ploške

34 grama brašna

malo majčine dušice (jedna žličica), soli i papra

1 litra povrtnog temeljca

200 grama crvene paprike

600 grama narezanog špinata

400 grama kuhane riže

100 ml vrhnja za kuhanje

malo octa

Priprema:

Zagrij ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i celer pa kuhaj miješajući dok ne počne omekšavati, otprilike dvije minute. Dodaj gljive i papriku pa također kuhaj miješajući, dok tekućina od gljiva ne ispari, otprilike 5 minuta. Dodaj brašno, majčinu dušicu, sol i papar pa kuhaj uz miješanje još minutu. Dodaj temeljac, pusti da prokuha i onda kuhaj dok se ne zgusne, oko dvije minute. Umiješaj špinat, rižu i vrhnje pa kuhaj oko dvije minute. Makni s vatre i umiješaj ocat.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Tjestenina s povrćem

Sastojci:

300 grama penne tjestenine

sol

pola crvenog luka

1 veća mrkva, narezana

400 grama brokule, narezane

1 crvena paprika, narezana na ploške

1 tikvica, narezana

3-4 režnja češnjaka

200 grama rajčica prepolovljenih po dužini

2 žlice limunovog soka

2 žlice nasjeckanog peršina

100 grama parmezana

Priprema:

U velikom loncu skuhaj tjesteninu, zagrij maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj crveni luk i mrkvu i pirjaj 2 minute. Zatim dodaj brokulu i papriku pa pirjaj 2 minute. Potom dodaj tikvicu pa pirjaj još 2-3 minute ili dok povrće gotovo ne omekša. Dodaj češnjak, rajčice, začine po želji i ostavi na vatri još dvije minute. U prazan lonac za tjesteninu ili zdjelu za posluživanje stavi povrće, dodaj ocijeđenu tjesteninu, pokapaj sokom od limuna, začini s još malo soli i promiješaj dodajući vodu za tjesteninu po želji. Posluži s parmezanom.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx