Gastro
Mljac!

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru
Razmišljaš li o pripremi brzinske večere, donosimo ti tri prijedloga. Ti su obroci brzo gotovi i rijetko kome se neće svidjeti

Iako puno ljudi voli isprobavati različita jela, često se dogodi da se na meniju izmjenjuju samo njih nekoliko. Tjestenina bolonjez, pokoje varivo i rizi-bizi klasični su recepti koji uvijek dobro prolaze. I brzo dosade. Zato nikad nije na otkriti nove recepte, a najviše volimo jednostavne i brze. Ovaj ti put donosimo recepte koje možda nisi isprobala, a trebala bi jer su spremni u otprilike pola sata. Savršen su izbor za dane kad si dugo na poslu ili se jednostavno ne želiš dugo zadržavati u kuhinji.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Isprobaj ih već danas! Vjerujemo da nitko neće ostati razočaran.

Zapečeni ravioli sa špinatom i mozzarellom

Sastojci:

400 grama umaka od rajčica

1 pakiranje raviola od špinata i mozzarelle (ili raviola po izboru)

400 grama nasjeckane mozzarelle

200 grama svježeg špinata

34 grama ribane mozzarelle

Priprema:

Zagrij pećnicu na 350 stupnjeva. U posudu za pečenje (protvan, pekač) stavi 200 grama umaka za tjesteninu. Na vrh stavi polovinu količine raviola, špinat i mozzarella sir. Ponovi slojeve. Zatim sve stavi u pećnicu i peci tridesetak minuta – dok se ne otopi sir.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Varivo s gljivama i rižom

Sastojci:

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

200 grama nasjeckanog luka

100 grama celera

230 grama nasjeckanih gljiva po izboru, na ploške

34 grama brašna

malo majčine dušice (jedna žličica), soli i papra

1 litra povrtnog temeljca

200 grama crvene paprike

600 grama narezanog špinata

400 grama kuhane riže

100 ml vrhnja za kuhanje

malo octa

Priprema:

Zagrij ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i celer pa kuhaj miješajući dok ne počne omekšavati, otprilike dvije minute. Dodaj gljive i papriku pa također kuhaj miješajući, dok tekućina od gljiva ne ispari, otprilike 5 minuta. Dodaj brašno, majčinu dušicu, sol i papar pa kuhaj uz miješanje još minutu. Dodaj temeljac, pusti da prokuha i onda kuhaj dok se ne zgusne, oko dvije minute. Umiješaj špinat, rižu i vrhnje pa kuhaj oko dvije minute. Makni s vatre i umiješaj ocat.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Tjestenina s povrćem

Sastojci:

300 grama penne tjestenine

sol

pola crvenog luka

1 veća mrkva, narezana

400 grama brokule, narezane

1 crvena paprika, narezana na ploške

1 tikvica, narezana

3-4 režnja češnjaka

200 grama rajčica prepolovljenih po dužini

2 žlice limunovog soka

2 žlice nasjeckanog peršina

100 grama parmezana

Priprema:

U velikom loncu skuhaj tjesteninu, zagrij maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj crveni luk i mrkvu i pirjaj 2 minute. Zatim dodaj brokulu i papriku pa pirjaj 2 minute. Potom dodaj tikvicu pa pirjaj još 2-3 minute ili dok povrće gotovo ne omekša. Dodaj češnjak, rajčice, začine po želji i ostavi na vatri još dvije minute. U prazan lonac za tjesteninu ili zdjelu za posluživanje stavi povrće, dodaj ocijeđenu tjesteninu, pokapaj sokom od limuna, začini s još malo soli i promiješaj dodajući vodu za tjesteninu po želji. Posluži s parmezanom.

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru