
Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Iako puno ljudi voli isprobavati različita jela, često se dogodi da se na meniju izmjenjuju samo njih nekoliko. Tjestenina bolonjez, pokoje varivo i rizi-bizi klasični su recepti koji uvijek dobro prolaze. I brzo dosade. Zato nikad nije na otkriti nove recepte, a najviše volimo jednostavne i brze. Ovaj ti put donosimo recepte koje možda nisi isprobala, a trebala bi jer su spremni u otprilike pola sata. Savršen su izbor za dane kad si dugo na poslu ili se jednostavno ne želiš dugo zadržavati u kuhinji.
Isprobaj ih već danas! Vjerujemo da nitko neće ostati razočaran.
Zapečeni ravioli sa špinatom i mozzarellom
Sastojci:
400 grama umaka od rajčica
1 pakiranje raviola od špinata i mozzarelle (ili raviola po izboru)
400 grama nasjeckane mozzarelle
200 grama svježeg špinata
34 grama ribane mozzarelle
Priprema:
Varivo s gljivama i rižom
Sastojci:
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 grama nasjeckanog luka
100 grama celera
230 grama nasjeckanih gljiva po izboru, na ploške
34 grama brašna
malo majčine dušice (jedna žličica), soli i papra
1 litra povrtnog temeljca
200 grama crvene paprike
600 grama narezanog špinata
400 grama kuhane riže
100 ml vrhnja za kuhanje
malo octa
Priprema:
Tjestenina s povrćem
Sastojci:
300 grama
sol
pola crvenog luka
1 veća mrkva, narezana
400 grama brokule, narezane
1 crvena paprika, narezana na ploške
1 tikvica, narezana
3-4 režnja češnjaka
200 grama rajčica prepolovljenih po dužini
2 žlice limunovog soka
2 žlice nasjeckanog peršina
100 grama parmezana
Priprema: