Iako puno ljudi voli isprobavati različita jela, često se dogodi da se na meniju izmjenjuju samo njih nekoliko. Tjestenina bolonjez, pokoje varivo i rizi-bizi klasični su recepti koji uvijek dobro prolaze. I brzo dosade. Zato nikad nije na otkriti nove recepte, a najviše volimo jednostavne i brze. Ovaj ti put donosimo recepte koje možda nisi isprobala, a trebala bi jer su spremni u otprilike pola sata. Savršen su izbor za dane kad si dugo na poslu ili se jednostavno ne želiš dugo zadržavati u kuhinji.
Isprobaj ih već danas! Vjerujemo da nitko neće ostati razočaran.
Zapečeni ravioli sa špinatom i mozzarellom
Sastojci:
400 grama umaka od rajčica
1 pakiranje raviola od špinata i mozzarelle (ili raviola po izboru)
400 grama nasjeckane mozzarelle
200 grama svježeg špinata
34 grama ribane mozzarelle
Priprema:
Varivo s gljivama i rižom
Sastojci:
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 grama nasjeckanog luka
100 grama celera
230 grama nasjeckanih gljiva po izboru, na ploške
34 grama brašna
malo majčine dušice (jedna žličica), soli i papra
1 litra povrtnog temeljca
200 grama crvene paprike
600 grama narezanog špinata
400 grama kuhane riže
100 ml vrhnja za kuhanje
malo octa
Priprema:
Tjestenina s povrćem
Sastojci:
300 grama
sol
pola crvenog luka
1 veća mrkva, narezana
400 grama brokule, narezane
1 crvena paprika, narezana na ploške
1 tikvica, narezana
3-4 režnja češnjaka
200 grama rajčica prepolovljenih po dužini
2 žlice limunovog soka
2 žlice nasjeckanog peršina
100 grama parmezana
Priprema: