Mljac!

Bez ideja si što kuhati? Imamo prijedloge za brzinsku večeru

Razmišljaš li o pripremi brzinske večere, donosimo ti tri prijedloga. Ti su obroci brzo gotovi i rijetko kome se neće svidjeti

profimedia-0747779923.jpg
Foto: Profimedia.hr

Varivo s gljivama i rižom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 grama nasjeckanog luka
  • 100 grama celera
  • 230 grama nasjeckanih gljiva po izboru, na ploške
  • 34 grama brašna
  • malo majčine dušice (jedna žličica), soli i papra
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 200 grama crvene paprike
  • 600 grama narezanog špinata
  • 400 grama kuhane riže
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • malo octa

Priprema:

Zagrij ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i celer pa kuhaj miješajući dok ne počne omekšavati, otprilike dvije minute. Dodaj gljive i papriku pa također kuhaj miješajući, dok tekućina od gljiva ne ispari, otprilike 5 minuta. Dodaj brašno, majčinu dušicu, sol i papar pa kuhaj uz miješanje još minutu. Dodaj temeljac, pusti da prokuha i onda kuhaj dok se ne zgusne, oko dvije minute. Umiješaj špinat, rižu i vrhnje pa kuhaj oko dvije minute. Makni s vatre i umiješaj ocat.

Image
Foto: Profimedia.hr
3/4