Varivo s gljivama i rižom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 grama nasjeckanog luka
- 100 grama celera
- 230 grama nasjeckanih gljiva po izboru, na ploške
- 34 grama brašna
- malo majčine dušice (jedna žličica), soli i papra
- 1 litra povrtnog temeljca
- 200 grama crvene paprike
- 600 grama narezanog špinata
- 400 grama kuhane riže
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- malo octa
Priprema:
Zagrij ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i celer pa kuhaj miješajući dok ne počne omekšavati, otprilike dvije minute. Dodaj gljive i papriku pa također kuhaj miješajući, dok tekućina od gljiva ne ispari, otprilike 5 minuta. Dodaj brašno, majčinu dušicu, sol i papar pa kuhaj uz miješanje još minutu. Dodaj temeljac, pusti da prokuha i onda kuhaj dok se ne zgusne, oko dvije minute. Umiješaj špinat, rižu i vrhnje pa kuhaj oko dvije minute. Makni s vatre i umiješaj ocat.