Narančasta jela vladat će kuhinjom uz buču, mrkvu i domaću tjesteninu s batatom

Narančasta je boja jeseni, a osim na krošnjama drveća, viđat ćemo je u kuhinji

Narančasta jela vladat će kuhinjom uz buču, mrkvu i domaću tjesteninu s batatom

Tjestenina od buče


Postupak:

1. Buču nareži na komadiće i ispeci u pećnici na 200 stupnjeva dok ne bude vrlo mekana. Pomoću žlice ukloni koru i od pečene bundeve napravi pire.
2. Pire od bundeve pomiješaj s jajima i soli.
3. Na radnoj površini pomoću brašna napravi oblik vulkana s velikim kraterom. U sredinu 'vulkana' izlij smjesu jaja i buče i polako kružnim pokretima počni umiješati brašno u smjesu.
4. Mijesi dok tijesto ne bude kompaktno, oko pet minuta. Ako je potrebno, dodaj još brašna da ti se ne lijepi na ruke.
5. Tijesto razvaljaj i od njega nareži trakice, napravi krpice ili složi punjene ravijole. Kuhaj ih dok ne isplivaju na površinu, tek nekoliko minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 250 g pečene buče
  • 3 jaja
  • 400 g brašna
  • 1 žličica soli
4/4