Namirnica u fokusu: Vanilija - aromatičan dodatak svakoj slastici

Najčešće se koristi kod pripremanja raznih slastica i napitaka, a osim što poboljšava okus jelima, ima i neka ljekovita svojstva.

Namirnica u fokusu: Vanilija - aromatičan dodatak svakoj slastici

Tiramisu od skute i vanilije

Sastojci:

500 g skute
250 g nemasnog jogurta
80 g šećera
6 žlica smrvljenih lješnjaka
2 žlice ekstrakta vanilije
200 ml hladne, jake kave
1/2 žličice cimeta u prahu
24 g piškota
kakao u prahu, za posipanje

Priprema:

1. Pomiješajte skutu, jogurt i šećer u velikoj zdjeli. Dodajte lješnjake i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. 
2. Ulijte hladnu kavu u malu zdjelu i umiješajte cimet.
3. Nakratko umačite piškote u kavu pa ih posložite na dno pravokutne zdjele iz koje ćete posluživati tiramisu (30 x 22 cm, i najmanje 5 cm duboka).
4. Razmažite polovinu mješavine od skute po piškotama. Ponovite proces s ostatkom sastojaka.
5. Pokrijte prozirnom folijom i stavite 15 minuta u hladnjak.
6. Netom prije posluživanja pospite kakaom u prahu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Talijanska kuharica, Gino D'Acampo
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

4/7