Namirnica u fokusu: Vanilija - aromatičan dodatak svakoj slastici

Najčešće se koristi kod pripremanja raznih slastica i napitaka, a osim što poboljšava okus jelima, ima i neka ljekovita svojstva.

Namirnica u fokusu: Vanilija - aromatičan dodatak svakoj slastici

Rolice s kremom od vanilije

Sastojci:

1 paket lisnatog tijesta
1 margarin sa aromom vanilije
Krema:
750 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije Dolcela
5 žlica šećera
1 žlica arome vanilije

Postupak pripreme

Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte i režite na trakice širine cca 3 cm. Kalupe za rolice lagano namažite margarinom i na svaki zarolajte po 1 trakicu. Peći na 200°C dok ne porumene, otprilike 15 min. Vruće izvaditi sa kalupa i ostaviti da se ohlade.

Krema:

Odvojiti nekoliko žlica mlijeka i pomiješati sa praškom za puding, ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom i aromom vanilije, dodati prašak za puding i miješati 2 min. Kremu ohladiti te pomoću vrećice za ukrašavanje punite rolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7