Uštipci od tikvica s umakom od jogurta
Sastojci:
2-3 tikvice
1 protisnuti režanj češnjaka
3 sitno narezana mlada luka
125 g izmrvljenpg feta sira
2 žlice sitno sjeckanog peršina
2 žlice sitno sjeckane metvice
1 žlica sjcekanog kopra
pola žličice ribanog muškatnog oraščića
2 žlice brašna
2 jaja
papar
2 žlice maslinova ulja
Za umak od jogurta:
250 g jogurta
1/4 krastavca narezanog na kockice
1 žlica sitno sjeckanog kopra
papar
Priprema:
1. Tikvice narbiajte na čist ubrus i pokrijte drugim ubrusom. Lagano tapkajući, temeljito ih posušite. Ostavite ih da malo odstoje.
2. U međuvremenu pripremite umak. Izmiješajte jogurt, krastavac, kopar i papar u zdjeli za posluživanje. Pokrijte i stavite u hladnjak.
3. Prebacite tikvice u veliku posudu. Dodajte češnjak, mladi luk, sir. začinsko bilje, muškatni oraščić, brašno i papar. Jaja umutite u drugoj posudi pa umiješajte u smjesu s tikvicama.
4. Na vatri srednje jačine, zagrijte ulje u tavi za prženje. Četiri pune žlice stavite u tavu, tako da budu razdvojene i pržite uštipke m do 3 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i stavite na kuhinjski ubrus da se ocijede. Držite ih na toplom. Smjesa bi trebala biti dovoljna za 8 uštipaka.
5. Vruće uštipke poslužite s umakom od jogurta, ukrašene četvrtinama limuna.