Namirnica u fokusu: Špinat - ukusni recepti za svaki dan

Vrlo zdrava i niskokalorična namirnica

Namirnica u fokusu: Špinat - ukusni recepti za svaki dan

Tjestenina sa sirom, špinatom i gljivama

Sastojci

250 g tjestenine penne (špageti)
100 g listova špinata
100 g šampinjona
80 g maslaca sa začinskim biljem
sol
svježe mljeveni papar
1 režanj češnjaka, oguljen i nasjeckan
80 g naribane gaude

Priprema

Kuhajte tjesteninu u velikoj posudi posoljene vode tako da bude al dente, u skladu s uputama na pakovanju. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Očistite listove špinata, operite ih i blanširajte u kipućoj vodi oko 1 minutu. Očistite gljive, istrljajte ih papirnatim ubrusom, operite ako je
potrebno, osušite i narežite na ploške. Rastopite maslac sa začinskim biljem i kratko pirjajte gljive, kuhanu tjesteninu i špinat. Začinite solju, paprom i češnjakom. Tjesteninu složite na tanjure i pospite sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

                                                                                                                                                                                                                       Izvor: Sir
                                                                                                                                                                           Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb

http://www.veble.hr/

6/6