Tjestenina sa sirom, špinatom i gljivama
Sastojci
250 g tjestenine penne (špageti)
100 g listova špinata
100 g šampinjona
80 g maslaca sa začinskim biljem
sol
svježe mljeveni papar
1 režanj češnjaka, oguljen i nasjeckan
80 g naribane gaude
Priprema
Kuhajte tjesteninu u velikoj posudi posoljene vode tako da bude al dente, u skladu s uputama na pakovanju. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Očistite listove špinata, operite ih i blanširajte u kipućoj vodi oko 1 minutu. Očistite gljive, istrljajte ih papirnatim ubrusom, operite ako je
potrebno, osušite i narežite na ploške. Rastopite maslac sa začinskim biljem i kratko pirjajte gljive, kuhanu tjesteninu i špinat. Začinite solju, paprom i češnjakom. Tjesteninu složite na tanjure i pospite sirom.
Izvor: Sir
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb