Namirnica u fokusu: Sezona je smokava, a mi vam otkrivamo nekoliko ukusnih recepata

Kraljica Mediterana

Namirnica u fokusu: Sezona je smokava, a mi vam otkrivamo nekoliko ukusnih recepata

Pečene smokve s medom uz zabaglione

Sastojci:

8 svježih smokava, narezanih na polovice
4 žlice meda
2 svježe grančice ružmarina, uklonite listiće i sitno ih nasjeckajte
3 jaja

Priprema

1. Jako zagrijte grill tavu s poklopcem. Složite smokve na tanjur tako da je odrezana strana prema gore. Premažite ih polovinom količine meda i posipajte sjeckanim ružmarinom prema izboru. Stavite ih na grill tavu i pecite 5-6 minuta ili tek dok se ne počnu karamelizirati. 
2. Za to vrijeme pripremite zabaglione. Umutite jaja u velikoj vatrostalnoj zdjeli s ostatkom meda, a zatim stavite na vruću vodenu kupku. Ručnim mikserom tucite jaja i med 10 minuta dok smjesa ne postane svijetla i gusta. 
3. Stavite 4 polovice smokava na svaki od 4 tanjura za posluživanje, dodajte obilnu žlicu zabaglionea i odmah poslužite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izvor: Deserti za svaki dan (zbirka najboljih recepata, Znanje)

6/6