Namirnica u fokusu: Sezona je smokava, a mi vam otkrivamo nekoliko ukusnih recepata

Kraljica Mediterana

Namirnica u fokusu: Sezona je smokava, a mi vam otkrivamo nekoliko ukusnih recepata

Kolač sa smokvama

Sastojci:

3 jaja
150 g šećera
200 g brašna
200 g maslaca
1 prašak za pecivo
10-15 svježih smokava
sok od pola limuna

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te ih izmiksajte sa šećerom. Kad smjesa bude pjenasta, dodajte maslac, sir i na kraju brašno. Sve dobro izmiksajte. Zatim lagano dodajte snijeg od bjelanjaka te malo korice limuna (birajte bio limun). Promiješajte i prebacite u tepsiju. Na površinu dodajte svježe smokve prerezane na pola te prelijte sokom od limuna. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6