Namirnica u fokusu: Recepti s porilukom koje moraš probati

Fina jela za prste polizati!

Namirnica u fokusu: Recepti s porilukom koje moraš probati

Zapečeni poriluk

Sastojci: 

2-3 poriluka
3 jaja
2 rajčice
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica krušnih mrvica
2 češnja češnjaka
malo sjeckanog peršina
sol i začini po želji

Priprema:

Očistite poriluk i narežite na kolutiće. Kratko ga prokuhajte i ocijedite. Na ulju ili maslacu kratko dinstajte češnjak pa dodajte poriluk, začine i peršin. Sve prebacite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Preko toga stavite rajčicu narezanu na ploške pa pospijte krušnim mrvicama i prekrijte ostakom poriluka. U posebnoj posudi izmiješajte jaja, vrhnje, sol i začine po želji i time prelijte poriluk. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/9