Namirnica u fokusu: Recepti s porilukom koje moraš probati

Fina jela za prste polizati!

Namirnica u fokusu: Recepti s porilukom koje moraš probati

Omlet od poriluka i feta sira

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 ml vode
50 g riže
ulje
3 poriluka, sitno narezana
2 tikvice, sitno narezane
metvica
kopar
sol i papar
5 jaja, malo zamućenih
50 g mrvljene fete

Priprema:

1. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju te je prebacite u veću posudu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U tavi zagrijte ulje te pržite poriluk dok ne omekša. Izvadite ga iz tave te prebacite u posudu sa rižom. U tavu dodajte tikvice te ih pržite dok ne omekšaju. Također prebacite u posudu sa rižom.
3. U posudu sa rižom dodajte jaja, metvicu, kopar te sol i papar. Sve dobro promiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu.
4. Posipajte sve sa fetom i pecite 25-30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/9