Namirnica u fokusu: Recepti s jabukama kojima nećete moći odoljeti

Ako vam je dosta klasičnih već dobro poznatih štrudla i pita od jabuka, evo nečeg novog i drugačijeg…

Namirnica u fokusu: Recepti s jabukama kojima nećete moći odoljeti

Fritule od jabuka

Image



Sastojci:
Ulje po želji za prženje (suncokretovo, biljno, kokosovo...)
1 šalica svenamjenskog brašna, prosijana
¼ šalice šećera
1/2 žličice soli
1 i pol žličica praška za pecivo
1/3 šalice mlijeka
1 jaje
1 šalica jabuke – sitno nasjeckane ili naribane
1 žlica rakije ili ruma
šećer u prahu za posipavanje

Priprema:
Pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite jaje i mlijeko, pa u sve umiješajte suhe sastojke. Umutite i dodajte rakiju ili rum te na kraju i jabuku.
U dubokom loncu ili fritezi dobro zagrijte ulje, pa ga stavite na srednju temperaturu. Dvjema žličicama oblikujte fritule i stavljajte peći u vruće ulje. Pecite 2-3 minute dok fritule ne dobiju zlaćanu boju. Izvadite na papirnati ubrus da se upije višak ulja. Pospite šećerom u prahu (ili šećerom pomiješanim s cimetom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6