Namirnica u fokusu: Osvježavajući recepti s breskvama

Slatka i sočna kraljica ljeta

Namirnica u fokusu: Osvježavajući recepti s breskvama

Pita s breskvama i zobenom kašom

Sastojci: 

malo maslaca za namašćivanje
175 g glatkog brašna
1 žlica praška za pecivo
175 g omekšanog maslaca
150 g šećera
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
4 breskve

Za posipanje:

125 g zobene kaše 
50 g smeđeg šećera
50 g maslaca

Priprema:

1. Namastite kalup za pečenje (promjera 25 cm) i obložite dno papirom za pečenje. 
2. U velikoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo te dodajte maslac, jaja, šećer i ekstrakt vanilije. Dobro sve umutite da smjesa postane glatka.
3. Ulijte smjesu u kalup i poravnajte špatulom da površina bude ravna. Po vrhu posložite narezane breskve.
4. Za posip pomiješajte zobenu kašu, šećer i otopljeni maslac. Smjesa mora biti mrvičasta. Rasporedite je po breskvama.
5. Pecite na 189 stupnjeva oko sat vremena, odnosno dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Nakon što je pečeno, ostavite u kalupu nekoliko minuta, a potom odvojite kalup i ostavite pitu da se ohladi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6