Breskve u umaku od čokolade
Sastojci:
4 zrele breskve
125 ml vode
100 g šećera
1 vrećice pudinga od vanilije
50 g šećera
500 ml hladnog mlijeka
125 ml slatkog vrhnja
Umak od čokolade
100 g čokolade za kuhanje
125 ml slatkog vrhnja
nekoliko žlica vode
Priprema:
Breskve nakratko potopite u vrelu vodu, ohladite pod mlazom hladne vode i skinite kožicu. Potom ih prepolovite i izvadite koštice. Ubacite očišćene breske u zagrijanu vodu sa šećerom i ostavite kratko da se pirjaju te ohladite. Pripremite puding i sve dobro ohladite. Puding izlijte u staklene posudice i ukrasite kriškama pirjanih bresaka. Ukrasite čvrsto tučenim šlagom.
Za umak od čokolade rastopiti čokoladu u zagrijanom slatkom vrhnju, malo ohladiti i prelijati po pudingu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa