Namirnica u fokusu: Osvježavajući recepti s breskvama

Slatka i sočna kraljica ljeta

Namirnica u fokusu: Osvježavajući recepti s breskvama

Breskve u umaku od čokolade

Sastojci:

4 zrele breskve   
125 ml vode
100 g šećera  
1 vrećice pudinga od vanilije
50 g šećera
500 ml hladnog mlijeka
125 ml slatkog vrhnja

Umak od čokolade

100 g čokolade za kuhanje
125 ml slatkog vrhnja
nekoliko žlica vode


Priprema:

Breskve nakratko potopite u vrelu vodu, ohladite pod mlazom hladne vode i skinite kožicu. Potom ih prepolovite  i izvadite koštice. Ubacite očišćene breske u zagrijanu vodu sa šećerom i ostavite kratko da se pirjaju te ohladite. Pripremite puding i sve dobro ohladite. Puding izlijte u staklene posudice i ukrasite kriškama pirjanih bresaka. Ukrasite čvrsto tučenim šlagom.

Za umak od čokolade rastopiti čokoladu u zagrijanom slatkom vrhnju, malo ohladiti i prelijati po pudingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6