Namirnica u fokusu: Kurkuma - čaroban začin za svako jelo

Kako u jelu koristiti jednu od najzdravijih biljaka na svijetu?

Namirnica u fokusu: Kurkuma - čaroban začin za svako jelo

Piletina s kurkumom

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja
gljive (količina po želji)
1 luk, nasjeckan
3 češnja češnjaka, nasjeckana
piletina - količina po želji
sol i mljeveni crni papar
1 čajna žličica paprike
1 čajna žličica kurkume
1/4 soka od limuna
1 čajna žličica svježeg peršina
1 šalica kuhane svježe riže

Postupak: 

Zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi srednje veličine. Dodajte luk, češnjak i gljive. Dinstajte dok sve zajedno ne omekša. Stavite unutra piletinu, začinite solju i paprom te ostavite kuhati. U sve to ravnomjerno dodajte kurkumu i papriku te miješajte dok se sve ne sjedini. Iscjedite sok od limuna na sve to te stavite peršin. Svemu dodajte rižu i promiješajte. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izvor: allrecipes.com
Foto: depositphotos.com

5/5