Namirnica u fokusu: izvrsni recepti s palentom

Nutritivno vrijedna namirnica koja ne opterećuje organizam suvišnim kalorijama

Namirnica u fokusu: izvrsni recepti s palentom

Torta od kukuruzne krupice i naranče

Image



Sastojci:
250 g maslaca
200 g šećera
4 velika jaja
40 g kukuruzne krupice
200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer
korica od 2 naranče
iscijeđeni sok 3 veće naranče (od toga odvojite 100 ml za glazuru)
Za glazuru:
100 ml soka od naranče (ono što ste odvojili)
100 g šećera

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Papirom za pečenje obložite okrugli lim promjer od 23 cm. Mikserom dobro umutite zajedno maslac i šećer. Kada postanu kremasti, dodajte jaja jedno po jedno, stalno miješajući. Nakon što se mokri sastojci svi dobro prožmu, dodajte sve suhe sastojke (prije pomiješajte brašno, krupicu i prašak za pecivo), koricu i sok naranče (izuzmite onih 100 ml za glazuru).

Prebacite smjesu u lim za pečenje, ravnomjerno rasporedite, zatim pecite oko 45 - 55 minuta ili dok čačkalica zapiknuta u središte kolača ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i prevrnite na žičani stalak da se ohladi.

Za glazuru - u posudi zakuhajte 100 ml soka od naranče i šećer i ostavite da kuha 5 minuta. Maknite s ringa i pustite da se ohladi. Zatim prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Poslužite sa sladoledom od vanilije ili limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6