Tart od palente, pečenica i brokule
Sastojci:
1 L povrtnog temeljca
200 g instant palente
50 g naribanog parmezana
150 g brokule, odvojena na manje komadiće
200 g naribane mozzarelle
100 g sušene rajčice (mogu biti u ulju), nasjeckane
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
4 tanje ili 2 deblje pečenice (sirove), uklonjenog ovitka i natrgane na komadiće
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C. U većoj posudi skuhajte palentu u temeljcu (prema uputstvima). Na kraju kuhanja umiješajte 1 žlicu parmezana. Rasporedite palentu na lim obložen papirom za pečenje. Palenta neka bude debela 2.5 - 3 cm.
U vreloj, slanoj vodi kuhajte brokulu 2 min, ocijedite, pa isperite pod hladnom vodom.
Po palenti posipajte mozzarellu i preostali parmezan, a zatim sjeckane rajčice, češnjak, brokulu i komadiće pečenice. Pecite 20-ak minuta dok se pečenice ne zapeku, a palenta postane hrskava sa strane.