Batat u marinadi
Sastojci:
1 kg batata, oguljenog i narezanog na ploške
1 jušna žlica/15 ml vode
240 ml marinade od crnog vina i češnjaka
Marinada od crnog vina i češnjaka
Sastojci
120 ml crnog vina 40 g smeđeg šećera
2 zgnječena režnja češnjaka
sol, papar
Način rada
Pomiješajte sve sastojke.
Način rada
Uljem namažite lim za pečenje od aluminija, te složite ploške slatkoga krumpira. Dodajte vodu. Slatki krumpir namažite marinadom od crnog vina. Pokrijte lim folijom, stavite ga na mrežu i pecite 10 minuta. Odstranite foliju, okrenite ploške krumpira i namažite marinadom. Nastavite peći, nepokriveno, dok ne omekša i dobije sjaj.
Napomena: također možete koristiti običan bijeli krumpir.
Izvor: Roštilj
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/