Namirnica u fokusu: fini recepti s mladim grahom

Sezona je u punom jeku, pa nemojte propustiti isprobati neka jela s mladim grahom

Namirnica u fokusu: fini recepti s mladim grahom

Čili od piletine i graha

Image



Sastojci:
800 grama pilećeg bijelog mesa
1 i pol velikog crvenog luka, sitno nasjeckanog
1 mala ljuta papričica, bez koštica i sitno nasjeckana
4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
125 g zelene paprike, nasjeckane
2 žličice mljevenog kumina
1 žličica mljevenog korijandera
3 žličice soli + još po ukusu
pola žličice mljevenog papra, po mogućnosti bijelog
6 šalica pilećeg temeljca
1 i pol šalica kukuruza
1,2 kg mladog graha
2 žlice maslinovog ulja
za posluživanje: kiselo vrhnje, peršin i kriške limete

Priprema:
U velikoj posudi popržite luk i zelenu papriku, dok se dobro ne zapeku, pa dodajte češnjak i kratko popržite. Na to dodajte krupno nasjeckanu piletinu i popržite je. Dodajte sve ostale sastojke osim onih za posluživanje i kuhajte sve, nakon što provrije, na laganoj vatri barem tri sata. Možete sve pripremiti u ekspres loncu pa se vrijeme kuhanja smanjuje upola. Poslužite s kiselim vrhnjem i svježe nasjeckanim peršinom te kriškom limete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6