Namirnica u fokusu: Cvjetača – ukusni recepti za prve proljetne dane

Odlični recepti s ukusnom cvjetačom

Namirnica u fokusu: Cvjetača – ukusni recepti za prve proljetne dane

Zapečena cvjetača sa sirom

Sastojci: 

    1 srednje velika cvjetača
    krušne mrvice
2 žlice maslinova ulja
2 žlice oštrog brašna
    3 jaja
    150 ml kiseloga vrhnja
    10 dag naribanog sira    
    sol,papar,peršin


Cvjetaču očistite i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta. U posudu za pečenje dodajte ulje i krušne mrvice te cvjetaču narezanu na cvjetove. Pomiješajte jaja, kiselo vrhnje i ribani sir te dodajte začine po želji. Dobro promiješajte i ravnomjerno rasporedite po cvjetači. 
Stavite u pećnicu i pecite oko 25-30 minuta na 180 stupnjeva dok ne porumeni na površini. Po želji posipajte parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6