Namirnica u fokusu: Cimet - 4 ukusna recepta

Jednostavni, a prefini recepti s jednim od najstarijih začina na svijetu

Namirnica u fokusu: Cimet - 4 ukusna recepta

Kolačići s cimetom i limunom

Sastojci:

pola šalice maslaca
1 šalica bijelog šećera
1 jaje
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 i pol šalica glatkog brašna
1 i pol žličica cimeta
1 žličica praška za pecivo
pola žličice soka od limuna
1/4 žličice soli

pola šalice bijelog šećera
jedna žlica cimeta

Postupak:

Miksajte maslac i šalicu bijelog šećera sve dok smjesa ne postane glatka. U to stavite jaje i žličicu ekstrakta vanilije i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte brašno, cimet, prašak za pecivo, sok od limuna i sol. Nastavite miksati. Dok je smjesa ujednačena, pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata. 

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

U posebnu zdjelu pomiješajte pola šalice bijelog šećera i jednu žlicu cimeta, a zatim to rasporedite po ravnoj površini. Podijelite tijesto na 60 malih kuglica te svaku uvaljajte u smjesu šećera i cimeta. Rasporedite svaku kuglicu s razmacima na papir za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta - toliko dok rubovi ne dobe boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5