Postupak za najbolju šalicu kave
- Hladnu vodu ulij u džezvu – po mogućnosti koristi destiliranu vodu jer daje bolji okus kavi.
- Na površinu još hladne vode stavi broj žlica mljevene ovisno o tome koliko jaku kavu voliš, nemoj miješati.
- Stavi džezvu s vodom i kavom na srednje jaku vatru.
- Ako voliš slatku kavu, otprilike 1 minutu nakon stavljanja džezve na vatru dodaj šećer (iako šećer prilično mijenja okus same kave) – još uvijek nemoj miješati.
- Tek kad kava potone u vodu vrijeme je za miješanje.
- Kad se počne stvarati „kora“, trebaš smanjiti vatru i pričekati još koji tren da se kava digne – no nikako ne smije proključati, što je krema deblja i čvršća, to će kava biti bolja.
- Kad se kava počne dizati, ugasi vatru.
- Ostavi da kava odstoji nekoliko minuta i slegne se, a onda je ulij u šalice – nakon što je kava u šalici više se ne miješa jer bi se time podigao talog.
- Uživaj!
Javi nam kako ti je uspjela!
Tekst se nastavlja ispod oglasa