Dnevna doza kofeina

Život je prekratak za lošu kavu: izbjegni pogreške pri kuhanju turske kave

Prava kava treba biti crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav – kaže turska poslovica, a mi kažemo, sreća se ne može kupiti, ali se može popiti šalica dobre kave, a to je sve što nam treba

photo-1536914561643-9e3a7a8d063d.jfif
Foto: Unsplash

Dobar dan počinje s dobrom kavom

U našem narodu postoji uzrečica kako je djevojka spremna za udaju tek kad nauči pripremati kavu, a za Turkinje je navodno vrijedilo da se smiju i razvesti ako im suprug ne bi omogućio ispijanje kave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanje o tome kako se kuha dobra turska kava obično se prenosi s koljena na koljeno, iz kuhinje u kuhinju, od džezve do džezve. Možda si uvjerena kako je tvoja kava odlična jer se gosti nikad nisu bunili, ali istina je zapravo ta da mnogi od nas rade ogromne pogreške pri kuhanju ovog ukusnog napitka. Evo kako se kuha originalna turska kava, ona koja grije dušu i raspiruje srce.

 Dakle, za pripremu prave turske kave potrebno je:

  • svježe mljevena kava, najbolja je ona srednje pržena
  • filtrirana voda
  • džezva
  • žličica
  • šećer po potrebi
3/4