Musaka je odličan primjer kako uz malo sastojaka napraviti ukusno jelo

Pronašle smo tri recepta za ukusne musake od samo nekoliko sastojaka s kojima ćeš se ugrijati ove zime

Musaka je odličan primjer kako uz malo sastojaka napraviti ukusno jelo

Musaka s mljevenim mesom


Postupak:

1. U lonac dodaj ulja da pokrije dno, dodaj nasjeckani luk i češnjak te pirjaj nekoliko minuta. 
2. Dodaj mljeveno meso u lonac i peci dok ne promijeni boju. 
3. Kada je pečeno, meso ukloni s vatre i dodaj papar, sol i crvenu papriku te Vegetu. 
4. Krumpire oguli, nareži na ploške, dodaj malo ulja, papra i soli te dobro izmiješaj. 
5. Na dno posude za pečenje poredaj ploške krumpira, zatim dodaj red mljevenog mesa i tako dok ne potrošiš sve sastojke. Zadnji sloj neka bude krumpir. 
6. Posudu prekrij aluminijskom folijom i peci oko sat vremena na 200 stupnjeva. 
7. U posebnoj posudi pomiješaj jaja i kiselo vrhnje te smjesom prelij musaku. Peci još nekoliko minuta bez folije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 1 crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žličica crvene slatke paprike
  • 3 grančice peršina
  • sol i papar po ukusu
  • 10 srednjih krumpira
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
2/4