Musaka s mljevenim mesom
Postupak:
1. U lonac dodaj ulja da pokrije dno, dodaj nasjeckani luk i češnjak te pirjaj nekoliko minuta.
2. Dodaj mljeveno meso u lonac i peci dok ne promijeni boju.
3. Kada je pečeno, meso ukloni s vatre i dodaj papar, sol i crvenu papriku te Vegetu.
4. Krumpire oguli, nareži na ploške, dodaj malo ulja, papra i soli te dobro izmiješaj.
5. Na dno posude za pečenje poredaj ploške krumpira, zatim dodaj red mljevenog mesa i tako dok ne potrošiš sve sastojke. Zadnji sloj neka bude krumpir.
6. Posudu prekrij aluminijskom folijom i peci oko sat vremena na 200 stupnjeva.
7. U posebnoj posudi pomiješaj jaja i kiselo vrhnje te smjesom prelij musaku. Peci još nekoliko minuta bez folije.
Potrebno ti je:
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 1 crveni luk
- 4 češnja češnjaka
- 1 žlica Vegete
- 1 žličica crvene slatke paprike
- 3 grančice peršina
- sol i papar po ukusu
- 10 srednjih krumpira
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje