Jednostavnim spajanjem kuglica sladoleda, preljeva, zaslađivača, mlijeka i dodataka po želji dobivamo ledeni osvježavajući desert kojeg vole i mladi i stari. Gusta, slatka i hladna mješavina završni je rezultat koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim, a jednostavno ju je pripremiti i kod kuće.
U restoranima i slastičarnicama milkshakeovi se pripremaju u posebnim uređajima, no za ovaj ukusan desert dovoljno je samo malo izblendati sve sastojke štapnim mikserom ili u kuhinjskom blenderu te uživati u pripremljenoj slastici.
Inače, termin „milkshake“ prvi je puta korišten davne 1885., a u širu je upotrebu ušao na samom prijelazu stoljeća, 1900. Od tada do danas milkshakeovi su ostali omiljena slastica svim generacijama, a danas ih se može pronaći u doslovno svim okusima i s mnogim neobičnim sastojcima. Tako se sve češće ne koristi više kravlje mlijeko pri pripremi milkshakea već ono biljno, a okusi mogu biti oni standardni poput čokolade ili jagode, ali i oni neobični poput matche ili pak badema. Uz to, trenutno su jako popularni milkshakeovi koji kombiniraju sladoled i kavu, jer spajaju i slane i slatke okuse.
Idealni za ljetne dane, jednostavni za pripremu i odličnog okusa, milkshakeovi bi se ovog ljeta svakako trebali naći na tvom meniju. Donosimo ti stoga pet lakih recepata koje možeš isprobati u svojoj kuhinji.