
Mekane ćufte u ukusnom umaku - omiljeno jelo malih i velikih

Ako smo u žurbi, ukusni ručak možemo pripremiti već u pola sata. Predstavljamo ti recept za mesne kuglice odnosno ćufte u umaku, koje možeš poslužiti s brojnim prilozima, a koje će razveseliti sve - pa i najmanje članove obitelji.
Sastojci za 4 osobe
1 manja glavica luka
2 češnja češnjaka
500 grama mljevenog mesa
2 kriške tosta
mlijeko
1 jaje
sol i mljeveni papar
nekoliko žlica oštrog brašna
ulje
1 žlica maslaca
1 žličica senfa
4 dl temeljca (može i 1 kocka otopljena u 4 dl vruće vode)
1 dl slatkog vrhnja
Postupak korak po korak
Luk i češnjak sitno nasjeckaj. U većoj zdjeli pomiješaj mljeveno meso, sitno nasjeckani luk i češnjak, natopljene i ocijeđene kriške tosta (prethodno namočene u mlijeko), jaje, sol i papar. Sve dobro izmiješaj da se sastojci sjedine.
Od pripremljene smjese oblikuj kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljaj u brašno.
Na tavi zagrij malo ulja i žlicu maslaca. Dodaj mesne kuglice i kratko ih prži sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
U istu tavu dodaj žličicu senfa i malo prži, zatim dodaj temeljac za juhu (ili vodu s kockom za juhu) i pusti da zavrije. Smanji vatru i dodaj mesne kuglice u umak. Kuhaj na laganoj vatri 10-15 minuta.
Pred kraj kuhanja dodaj slatko vrhnje, promiješaj i kuhaj još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
Posluži ih vruće s prilogom po izboru, kao što je pire krumpir, tjestenina ili kuhano povrće.
Ovaj recept je brz i jednostavan način da pripremiš ukusan i zasitan obrok koji će se svidjeti cijeloj tvojoj obitelji, piše okusno.je.

Horoskop za četvrtak: Blizanci će se fokusirati na pozitivno, strijelci će izgladiti nesporazume

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime
