Obožavana hrana

Međunarodni je dan pizze, pa iskušaj i ove 'malo drugačije' recepte

Danas slavimo omiljeno jelo svake generacije. Jedino što nam se teško odlučiti koju pizzu najviše volimo, pa zato donosimo tri jednostavna, no drugačija recepta za savršenu pizzu

profimedia-0164488479.jpg
Foto: Profimedia.hr

Tortilja pizza

Ovo nije klasična pizza, ali je svakako jedna od zanimljivih inačica. Može biti brza večera ili brzinsko jelo koje ćeš pripremiti kada ti stignu prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 4 tortilje od integralne pšenice ili obične (promjera oko 19 cm)
  • 1 mali češanj češnjaka, prepolovljen
  • 400 grama sjeckane rajčice (po mogućnosti sa začinskim biljem)
  • ½ žličice chilija (prema želji)
  • 125 grama naribanog sira (zreli cheddar)
  • 280 grama pečene paprike, ocijeđene
  • 70 grama rukole
  • svježi bosiljak
  • 2-3 žličice octa (prema želji)
  • 2-3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (nije obavezno)
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • ulje

Priprema:

Uključi pećnicu na najvišu temperaturu uz ventilator. Poprskaj uljem lim za pečenje i stavi tortilje, a zatim malo uljem poprskaj tortilje. Češnjakom istrljaj svaku tortilju što će ovom jelu dati poseban okus.

Sjeckane rajčice ravnomjerno podijeli između 4 tortilje i ravnomjerno ih stavi, ali oko 1,5 centimetar od ruba. Zatim dodaj sir, papriku i začine. Tortilje treba peći 4-6 minuta ili dok se sir ne otopi i ne postanu zlatnosmeđe na rubovima. Izvadi tortilje iz pećnice te dodaj rikulu i bosiljak. Začini s malo soli i papra te dodaj ocat i malo ulja, ako želiš.

4/4