Tortilja pizza
Ovo nije klasična pizza, ali je svakako jedna od zanimljivih inačica. Može biti brza večera ili brzinsko jelo koje ćeš pripremiti kada ti stignu prijatelji.
Sastojci:
- 4 tortilje od integralne pšenice ili obične (promjera oko 19 cm)
- 1 mali češanj češnjaka, prepolovljen
- 400 grama sjeckane rajčice (po mogućnosti sa začinskim biljem)
- ½ žličice chilija (prema želji)
- 125 grama naribanog sira (zreli cheddar)
- 280 grama pečene paprike, ocijeđene
- 70 grama rukole
- svježi bosiljak
- 2-3 žličice octa (prema želji)
- 2-3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (nije obavezno)
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- ulje
Priprema:
Uključi pećnicu na najvišu temperaturu uz ventilator. Poprskaj uljem lim za pečenje i stavi tortilje, a zatim malo uljem poprskaj tortilje. Češnjakom istrljaj svaku tortilju što će ovom jelu dati poseban okus.
Sjeckane rajčice ravnomjerno podijeli između 4 tortilje i ravnomjerno ih stavi, ali oko 1,5 centimetar od ruba. Zatim dodaj sir, papriku i začine. Tortilje treba peći 4-6 minuta ili dok se sir ne otopi i ne postanu zlatnosmeđe na rubovima. Izvadi tortilje iz pećnice te dodaj rikulu i bosiljak. Začini s malo soli i papra te dodaj ocat i malo ulja, ako želiš.