Matrixova dnevna jela od svježih namirnica pristupačna su i dat će vam pravu energiju za ostatak radnog dana

Svi proizvodi s kojima se kuha u restoranu dolaze iz lokalnih OPG-ova što osigurava svježe i nutritivno bogate namirnice, a podržavaju se i lokalni proizvođači

Wok.png

Iako je od svog otvorenja prošla godina dana zagrebački restoran Matrix, smješten u istoimenom Matrix office parku na Slavonskoj aveniji, iznova nas uspijeva iznenaditi s novinama koje uvodi iz mjeseca u mjesec. Uz À la carte meni koji se mijenja ovisno o sezoni  u dnevnom programu možete naći pizze napravljene po tradicionalnoj talijanskoj recepturi i bogatu ponudu dnevnih svježe napravljenih jela na dnevnoj bazi.

Image

Dnevno se jela mijenjaju ovisno od sezone pa će te iz tog razloga trenutno na menu pronaći veliki broj variva koji se radi „kao što su ga radile naše bake“ , punjene paprike po recepturi koja se prenosila s koljena na koljeno te npr. Zagrebačkog odreska koji je pripremljen od domaće piletine zbog kojeg je on sočniji  i podsjeća nas na djetinjstvo. Jedan od razloga zašto se Matrix ističe je upravo  suradnja s OPG-ovima koji na dnevnoj bazi dostavljaju svježe namirnice. Treba napomenuti kako se primjerice, variva i juhe pripremaju bez zaprške ili umjetnih dodataka, već se sastojci međusobno spajaju i tek onda kuhaju, tako je jelo na kraju lagano, hranjivo i bogato okusom, a domaće pečeni kruh savršen je spoj uz obrok.

Dnevnu ponudu restorana diktiraju sezonske namirnice, koje su zastupljene u svim jelima ili kao glavna namirnica ili kao dodatak. Tako će piletina iz domaćeg uzgoja u ovom jesenskom periodu biti spojena s gljivama ili bučom, dok će u nekom drugom jelu gljive biti glavna namirnica rižota ili buča juhe. Primijetili smo da restoran Matrix dosta uzima u obzir i posebne oblike prehrane te se tijekom tjedna na dnevnim menu može pronaći i tjedno vege jelo, ali je kuhinja uvijek spreman uz prethodnu najavu pripremiti nešto i za goste koji su skloni  veganskoj kuhinji.  Petkom se na meniju nalaze i riblja jela od svježih namirnica iz Jadranskog mora, od popularnih prženih lignji pa sve do svježe ribe pripremljene raznim tehnikama. Unatoč visoko kvalitetnim sastojcima i raznim tehnikama pripreme, dnevna jela su u Matrixu  pristupačna za svaki džep, jer se cijene ovih bogatih i hranjivih obroka kreću između 40 i 80 kuna, a možete ih naručiti u restoranu ili putem dostavnih službi svakog radnog dana od 11 sati.

Image

Dok su dnevna jela i À la carte meni dostupni svakog dana, Matrix ima opcije posebnih menija kada ugošćuje veće proslave ili domjenke, bilo obiteljske ili poslovne. Prema potrebama gostiju dogovara se meni koji može varirati između tri i sedam sljedova, čime se maksimalno prilagođava svakom događaju, a elegantan open space koncept sale predstavlja idealno mjesto za poslovni domjenak, pogotovo u jesenskom i zimskom periodu kada se traži termin više.

Image