Stakleni rezanci od slatkog krumpira, hrskavo povrće, sezam
Sastojci:
- pakiranje staklenih rezanaca od krumpira
- povrtni temeljac
- 1 mrkva
- 2 paprike, za eleganciju – višebojne
- luk
- sezam
Priprema:
Nije potrebno kuhati staklene rezance. Ulijte kipuću vodu 5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom da biste isprali višak škroba. Ostavite da voda struji kroz filc. Nasjeckajte povrće kako biste dobili lijepe tanke trakice paprike i mrkve. Luk nasjeckamo. Povrće na veganskom biljnom ulju popržimo i začinimo ali da ostane hrskavo, sezam tostiramo.
Serviramo u zdjelice i uz njega poslužimo povrtnu juhu.
Sastojci za povrtnu juhu:
- 2 l vode
- 2 mrkve srednje veličine
- 1/2 luka
- celer korijen
- peršin korijen
- crvena paprika
- 2 lista kupusa
- 2 žlice ulja veganskog
- sol, papar u zrnu
Priprema:
Na dvije žlice ulja se nekoliko minuta poprži jedna na fino naribana mrkva i luk prerezan na pola. Zatim dolijte 2 litre vode i ostalo povrće koje ste pripremili , dvije kriške korijena celera, par listova i stapku celera, dvije žlice nasjeckanog korijena peršina, jednu žlicu nasjeckane crvene paprike, i 2 lista svježeg kupusa narezanog na veće trakice. Posolite, dodajte par zrna crnog papra, poklopite i kuhajte oko 30-ak minuta dok povrće omekša. Gotovu juhu procijedite.