Marija Bistrica

Pronašle smo gastro raj za vegane i vegetarijance, a imamo i recepte koje možete napraviti kući

Hotel Kaj i njihov restoran Academia u Mariji Bistrici otišao je korak dalje u gastronomiji, svojim gostima nude novi, veganski i vegetarijanski degustacijski meni

BeFunky-collage (2).jpg

Stakleni rezanci od slatkog krumpira, hrskavo povrće, sezam

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pakiranje staklenih rezanaca od krumpira
  • povrtni temeljac
  • 1 mrkva
  • 2 paprike, za eleganciju – višebojne
  • luk
  • sezam
Image
Foto: Hotel Kaj

Priprema:

Nije potrebno kuhati staklene rezance. Ulijte kipuću vodu 5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom da biste isprali višak škroba. Ostavite da voda struji kroz filc. Nasjeckajte povrće kako biste dobili lijepe tanke trakice paprike i mrkve. Luk nasjeckamo. Povrće na veganskom biljnom ulju popržimo i začinimo ali da ostane hrskavo, sezam tostiramo.

Serviramo u zdjelice i uz njega poslužimo povrtnu juhu.

Sastojci za povrtnu juhu:

  • 2 l vode
  • 2 mrkve srednje veličine
  • 1/2 luka
  • celer korijen
  • peršin korijen
  • crvena paprika
  • 2 lista kupusa
  • 2 žlice ulja veganskog
  • sol, papar u zrnu

Priprema:

Na dvije žlice ulja se nekoliko minuta poprži jedna na fino naribana mrkva i luk prerezan na pola. Zatim dolijte 2 litre vode i ostalo povrće koje ste pripremili , dvije kriške korijena celera, par listova i stapku celera, dvije žlice nasjeckanog korijena peršina, jednu žlicu nasjeckane crvene paprike, i 2 lista svježeg kupusa narezanog na veće trakice. Posolite, dodajte par zrna crnog papra, poklopite i kuhajte oko 30-ak minuta dok povrće omekša. Gotovu juhu procijedite.

5/5