Desert od topioke i ananasa
Sastojci:
- 80 g tapioke
- 200 g ananasa
- 650 ml kokosovog mlijeka
- 120 ml vode
- 4 žlice meda
- voće po želji
Priprema:
Tapioka perlice operite pod mlazom vode pa zatim namočite u 120 ml mlake vode minimalno 20 minuta. Optimalno je dva sata ako imate vremena. Kada nabubre, dobro ih ocijedite od viška vode i ostavite sa strane. Mlijeko stavite grijati u lonac na srednje jaku vatru pa vrućem mlijeku dodajte med i zatim perlice. Kuhajte sve zajedno miješajući na laganoj vatri dok perlice ne postanu kristalno prozirne. Gotovu smjesu ostavite sa strane da se malo ohladi, a zatim podijelite u zdjelice ili čaše za serviranje.
Ostavite u hladnjak da se potpuno ohladi, a ukrasiti možete voćnim želeom, svježim voćem, šlagom, sladoledom, čokoladom. Po želji u mlijeko, s medom i perlicama, možete dodati i vaniliju ili cimet. U ovom slučaju ananas smo očistili, izvadili srce i nasjeckali na sitne kockice od ananasa smo napravili džem koji smo servirali uz tapioku.