Marija Bistrica

Pronašle smo gastro raj za vegane i vegetarijance, a imamo i recepte koje možete napraviti kući

Hotel Kaj i njihov restoran Academia u Mariji Bistrici otišao je korak dalje u gastronomiji, svojim gostima nude novi, veganski i vegetarijanski degustacijski meni

BeFunky-collage (2).jpg

Desert od topioke i ananasa

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 g tapioke
  • 200 g ananasa
  • 650 ml kokosovog mlijeka
  • 120 ml vode
  • 4 žlice meda
  • voće po želji
Image
Foto: Hotel Kaj

Priprema:

Tapioka perlice operite pod mlazom vode pa zatim namočite u 120 ml mlake vode minimalno 20 minuta. Optimalno je dva sata ako imate vremena. Kada nabubre, dobro ih ocijedite od viška vode i ostavite sa strane. Mlijeko stavite grijati u lonac na srednje jaku vatru pa vrućem mlijeku dodajte med i zatim perlice. Kuhajte sve zajedno miješajući na laganoj vatri dok perlice ne postanu kristalno prozirne. Gotovu smjesu ostavite sa strane da se malo ohladi, a zatim podijelite u zdjelice ili čaše za serviranje.

Ostavite u hladnjak da se potpuno ohladi, a ukrasiti možete voćnim želeom, svježim voćem, šlagom, sladoledom, čokoladom. Po želji u mlijeko, s medom i perlicama, možete dodati i vaniliju ili cimet. U ovom slučaju ananas smo očistili, izvadili srce i nasjeckali na sitne kockice od ananasa smo napravili džem koji smo servirali uz tapioku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5