Marelica je naša namirnica tjedna: Izdvojile smo tri recepta za ukusne deserte

Sada je idealno vrijeme da marelicu uključiš u svoju prehranu - možeš ju jesti sirovu, ili u sklopu nekog ukusnog deserta

Marelica je naša namirnica tjedna: Izdvojile smo tri recepta za ukusne deserte

Torta s marelicama

Sastojci za kremu:Sastojci za žele:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za podlogu:

  • 250 g mljevenih keksi
  • 150 g maslaca
  • 1 limenka kompota od marelica (480 g)
  • 500 ml čvrstog jogurta
  • 400 ml vrhnja za šlag 
  • 50 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 2 žlice limunovog soka
  • 75 ml soka od naranče
  • 2 vrećice želatine
  • 250 ml soka od naranče
  • 1 vrećica preljeva za torte


Priprema:

  1. Mljevene kekse pomiješaj s otopljenim maslacem i utisni u kalup za torte promjera 26 cm. Po podlozi posloži marelice iz kompota.
  2. Jogurt izmiksaj s vanilin šećerom i običnim šećerom, pa dodaj limunov i narančin sok. Želatinu pripremi po uputi s vrećice, otopi na vatri i umiksaj u kremu. 
  3. Vrhnje izmiksaj u šlag i umiješaj u kremu, pa kremu rasporedi po podlozi s marelicama i tortu stavi u hladnjak.
  4. Preljev pripremi sa sokom od naranče prema uputi s vrećice i prelij po torti, nakon što se krema stegne. Tortu ukrasi marelicama koje su ostale i šlagom, ostavi preko noći u hladnjaku i serviraj.
4/4