Torta s marelicama
Sastojci za kremu:Sastojci za žele:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za podlogu:
- 250 g mljevenih keksi
- 150 g maslaca
- 1 limenka kompota od marelica (480 g)
- 500 ml čvrstog jogurta
- 400 ml vrhnja za šlag
- 50 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 2 žlice limunovog soka
- 75 ml soka od naranče
- 2 vrećice želatine
- 250 ml soka od naranče
- 1 vrećica preljeva za torte
Priprema:
- Mljevene kekse pomiješaj s otopljenim maslacem i utisni u kalup za torte promjera 26 cm. Po podlozi posloži marelice iz kompota.
- Jogurt izmiksaj s vanilin šećerom i običnim šećerom, pa dodaj limunov i narančin sok. Želatinu pripremi po uputi s vrećice, otopi na vatri i umiksaj u kremu.
- Vrhnje izmiksaj u šlag i umiješaj u kremu, pa kremu rasporedi po podlozi s marelicama i tortu stavi u hladnjak.
- Preljev pripremi sa sokom od naranče prema uputi s vrećice i prelij po torti, nakon što se krema stegne. Tortu ukrasi marelicama koje su ostale i šlagom, ostavi preko noći u hladnjaku i serviraj.