Marelica je naša namirnica tjedna: Izdvojile smo tri recepta za ukusne deserte

Sada je idealno vrijeme da marelicu uključiš u svoju prehranu - možeš ju jesti sirovu, ili u sklopu nekog ukusnog deserta

Marelica je naša namirnica tjedna: Izdvojile smo tri recepta za ukusne deserte

Galetta s marelicama

Sastojci za marmeladu od marelice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za tijesto:

  • 100 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 70 g maslaca
  • malo cimeta
  • malo soli 
  • vanilija
  • 1 žlica šećera 
  • malo hladne vode
  • 6-7 marelica
  • 2 žlice šećera
  • vanilija
  • malo ruma


Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. U zdjelu stavi brašno, dodaj mljevene bademe, cimet i vaniliju, malo soli i šećera i komadiće maslaca. Sve izmijesi rukama i postepeno dodaji malo vode dok se tijesto ne poveže u kuglu. Tijesto zamotaj u prianjajuću foliju i ostavi u hladnjaku.
  2. Očistiti marelice, odreži ih na osmine, pospi šećerom i vanilijom, dodaj malo ruma i promiješaj. 
  3. Tijesto razvaljaj između dva komada prianjajuće folije u oblik kružnice. Središte kružnice premaži žlicom marmelade od marelica. Preko marmelade posloži voće i u zagrijanoj pećnici peci na 185 stupnjeva otprilike 30 minuta.
  4. Pospi šećerom u prahu i serviraj.
2/4