Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način

Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način
Malo drugačija verzija za sve ljubitelje pikantnih okusa i azijske kuhinje

Iako smo među onima koji u juhi uživaju tijekom cijele godine, za mnoge je juha pravi sinonim prohladnih jesenskih dana koji su pred nama. Osim što su vrlo ukusne i zdrave, obično se brzo pripremaju i ono najbolje - idealna su topla okrjepa za dušu i tijelo  

Jedna od naših omiljenih svakako je juha od rajčice u kojoj već sad uživamo s obzirom na njihovu sezonu, a ako tražiš malo drugačiju verziju koja će te zagrijati i ljubiteljica si pikantnih okusa i azijske kuhinje, obavezno isprobaj ovaj recept za juhu od rajčice na indijski način  

Sastojci:

žličica ulja

2 žličice kumina

2 žličice kurkume

2 žličice kajenskog papra

žličica korijandra

100 g nasjeckanog luka

3 režnja češnjaka

1 srednje velika nasjeckana mrkva

6 komadića svježeg đumbira (oko 2 pune žlice nasjeckanog)

2 žličice šećera

sol, papar

250 ml vode

400 g sjeckane rajčice (ili 1 konzerva)

bosiljak po želji

3 žlice kokosovog mlijeka

Priprema: 1. Zagrij ulje u dubljoj tavici na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, češnjak, đumbir i mrkvu, a nakon minute dodaj kumin i prstohvat soli. Kuhaj oko 4-5 minuta uz miješanje. 2. Dodaj korijander, kurkumu, kajenski papar i obični papar te pomiješaj sve zajedno još par minuta i izlij u blender. Dodaj nasjeckane rajčice i izblendaj. 3. Premjesti izblendanu smjesu natrag u tavu, dodaj vode (manje ili više, ovisno o željenoj gustoći), sol i šećer te kuhaj na srednje jakoj vatri 12-14 minuta. Na kraju dodaj još soli/papra po želji, svježeg bosiljka i kokosovog mlijeka, sve promiješaj te posluži s tostiranim komadićima kruha i još malo kokosovog mlijeka na vrhu po želji.