Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način

Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Malo drugačija verzija za sve ljubitelje pikantnih okusa i azijske kuhinje

Iako smo među onima koji u juhi uživaju tijekom cijele godine, za mnoge je juha pravi sinonim prohladnih jesenskih dana koji su pred nama. Osim što su vrlo ukusne i zdrave, obično se brzo pripremaju i ono najbolje - idealna su topla okrjepa za dušu i tijelo  

Jedna od naših omiljenih svakako je juha od rajčice u kojoj već sad uživamo s obzirom na njihovu sezonu, a ako tražiš malo drugačiju verziju koja će te zagrijati i ljubiteljica si pikantnih okusa i azijske kuhinje, obavezno isprobaj ovaj recept za juhu od rajčice na indijski način  

Sastojci:

žličica ulja

2 žličice kumina

2 žličice kurkume

2 žličice kajenskog papra

žličica korijandra

100 g nasjeckanog luka

3 režnja češnjaka

1 srednje velika nasjeckana mrkva

6 komadića svježeg đumbira (oko 2 pune žlice nasjeckanog)

2 žličice šećera

sol, papar

250 ml vode

400 g sjeckane rajčice (ili 1 konzerva)

bosiljak po želji

3 žlice kokosovog mlijeka

Priprema: 1. Zagrij ulje u dubljoj tavici na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, češnjak, đumbir i mrkvu, a nakon minute dodaj kumin i prstohvat soli. Kuhaj oko 4-5 minuta uz miješanje. 2. Dodaj korijander, kurkumu, kajenski papar i obični papar te pomiješaj sve zajedno još par minuta i izlij u blender. Dodaj nasjeckane rajčice i izblendaj. 3. Premjesti izblendanu smjesu natrag u tavu, dodaj vode (manje ili više, ovisno o željenoj gustoći), sol i šećer te kuhaj na srednje jakoj vatri 12-14 minuta. Na kraju dodaj još soli/papra po želji, svježeg bosiljka i kokosovog mlijeka, sve promiješaj te posluži s tostiranim komadićima kruha i još malo kokosovog mlijeka na vrhu po želji. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx