
Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način

Iako smo među onima koji u juhi uživaju tijekom cijele godine, za mnoge je juha pravi sinonim prohladnih jesenskih dana koji su pred nama. Osim što su vrlo ukusne i zdrave, obično se brzo pripremaju i ono najbolje - idealna su topla okrjepa za dušu i tijelo.
Jedna od naših omiljenih svakako je juha od rajčice u kojoj već sad uživamo s obzirom na njihovu sezonu, a ako tražiš malo drugačiju verziju koja će te zagrijati i ljubiteljica si pikantnih okusa i azijske kuhinje, obavezno isprobaj ovaj recept za juhu od rajčice na indijski način.
žličica ulja
2 žličice kumina
2 žličice kurkume
2 žličice kajenskog papra
žličica korijandra
100 g nasjeckanog luka
3 režnja češnjaka
1 srednje velika nasjeckana mrkva
6 komadića svježeg đumbira (oko 2 pune žlice nasjeckanog)
2 žličice šećera
sol, papar
250 ml vode
400 g sjeckane rajčice (ili 1 konzerva)
bosiljak po želji
3 žlice kokosovog mlijeka
Priprema:


Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
