Male bombice zdravlja: Recepti uz koje ćeš napokon zavoljeti prokulice

Ove zdrave zelene glavice čiste od toksina i štite od raka, ali često su nepravedno na lošem glasu. Imamo par recepata koji će to promijeniti

Male bombice zdravlja: Recepti uz koje ćeš napokon zavoljeti prokulice

Kremasta juha od prokulica i cvjetače

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje i dodaj narezane prokulice i cvjetače pomiješane s maslinovim uljem. Peci oko 25 minuta, na oko pola pečenja malo promiješaj.

2. U međuvremenu, otopi maslac u dubljoj tavi na slaboj vatri i dodaj nasjeckani luk. Kuhaj oko 5 minuta, dodaj sol i povrtni temeljac i pusti da se krčka još 5 minuta.

4. Ugasi pećnicu, prebaci pečeno povrće u tavicu s lukom i temeljcem i kuhaj još 2 minute (Po želji ostavi sa strane malo pečenog povrća za posluživanje).

5. Sve prebaci u blender i pretvori u glatku smjesu. Posluži s preostalim povrćem i posoli/popari po želji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 450 g prokulica
  • 450 g cvjetače
  • 1 žličica maslaca
  • 1 veći (ili 2 manja) luk šalot 
  • 750 ml povrtnog temeljca (ili vode)
  • sol, papar, začini po želji
3/4