Zapečene prokulice sa senfom i medom
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Pripremi umak: U zdjelu dodaj zrnati senf, spicy ili Dijon senf, med, soja sos te sol i papar po želji. Dobro promiješaj, probaj i prilagodi okus po želji.
3. U zdjelu dodaj prepolovljene prokulice i malo ih posoli i popari za dodatan okus. Nježno pomiješaj i pusti ih da se mariniraju 10 minuta na sobnoj temperaturi.
4. Zagrij tavicu na srednje jakoj vatri. Dodaj ulje i zatim prokulice (marinadu sačuvaj za kasnije). Nakon 3-4 minute prženja, premjesti prokulice u pećnicu na 8-12 minuta dok ne postanu zlatno smeđe i mekane.
5. Izvadi ih iz pećnice i dodaj preostalu marinadu te ako želiš, prethodno tostirane i nasjeckane bademe i datulje.
Sastojci:
- 2 žličice senfa (najbolje ako je zrnati)
- 30 g senfa jakog okusa (npr Dijon ili neki spicy senf)
- 35 ml meda
- 15 ml soja sosa
- sol, papar po želji (s tim da ne treba pretjerivati sa soli ukoliko koristiš soja sos koji sam po sebi daje slanoću)
- 200 g prokulica
- 1 žličica ulja po izboru
- *opcionalno za serviranje: bademi, datulje