Ljetna jela od povrća

Tko uz najviše temperature u godini ne voli pojesti ljetna jela od povrća? U nastavku donosimo neke ideje za lagane obroke koje nećete morati dugo spremati.

Ljetna jela od povrća

Ljeti svi volimo jesti laganu hranu zbog visokih temperatura. Na popisu su najčešće razne vrste salata, riba i morski plodovi, lagana variva i jela od povrća koja se ne kuhaju dugo jer nitko ne želi dodatan izvor grijanja u svojim domovima. Ljetna jela od povrća idealna su za sve prigode i trenutke te ćete ih veoma brzo spremiti. 

Image


(FOTO: Pixabay) 

Fino varivo od mladog graha i mrkvice pravi je primjer savršenog jela u najtoplijim mjesecima u godini. Ljetna jela od povrća mogu sadržavati i meso pa je tako dobar primjer varivo s junetinom i povrćem. Lagano varivo od leće i krumpira, chilli tikvice na žlicu, pirjana junetina u varivu s paprikom, gusto varivo od miješanog povrća samo su neki od primjera jela koja možete raditi ljeti. 

Ljetna jela od povrća iznimno su zdrava, pogotovo jer sadrže zdrave namirnice, ali i zato je se ne kuhaju dugo pa povrće i dalje u sebi zadrži sve njegove vitamine i minerale. Uz njih, uvijek možete servirati i lagane salate kojima ćete upotpuniti stol i razveseliti svoje okusne pupoljke.