403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Lagana jela za savršen odmor

Lagana jela za savršen odmor
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepte možete spraviti relativno brzo, za svoju obitelj i prijatelje. Većina jela temelji se na umacima i namazima, a mi im nismo mogli odoljeti

Za vrijeme ljetnih praznika većina osoba voli pojesti nešto dobro i nešto drugačije od svakodnevne prehrane. No, kada na temperaturi od +30oC upalite pećnicu ili štednjak, prođe vas volja za hranom ili kuhanjem. Osim toga, za vrijeme vrućina nije poželjno jesti pretjerano začinjenu, tešku i masnu hranu. Zato, nevjerojatna Martha Stewart ima predobre ideje za ljetne recepte koje možete spraviti relativno brzo, za svoju obitelj i prijatelje. Većina jela temelji se na umacima i namazima, a mi im nismo mogli odoljeti. Želimo Vam dobar tek!

Umak od vrhnja i vlasca Sastojci: Pola šalice preprženog češnjaka1 šalica kiselog vrhnja1 šalica jogurta3 žlice mlijeka1/3 šalice nasjeckanog vlascaSol i paparKruh ili kukuruzni čips Upute za pripremu:Prepržite pola šalice češnja češnjaka i nakon toga ih sitno nasjeckajte (najbolje u multipraktiku). U posudu ili multipraktik stavite vrhnje, jogurt i mlijeko, te sve dobro promiješajte. Ako ste koristili multipraktik, smjesu preselite u posudu, dodajte nasjeckani vlasac i sve dobro promiješajte, te začinite sa soli i paprom. Prepržite kruh ili uzmite kukuruzni čips i navalite. Pašteta od pilećih jetrica i crnih tartufa Sastojci:8 žlica neslanog maslaca sobne temperature i još dvije žlice za posudu1/3 šalice maslinovog ulja1/2 šalice fino nasjeckanog crvenog luka1 pilećih jetrica, očišćenih i prerezanih na polaSol i papar6 žlica konjaka30 grama crnih ili bijelih tartufa Upute za pripremu: S maslacom namažite malu keramičku ili zemljanu posudu, te ju stavite sa strane. Na laganoj vatri u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pržite ga dok ne postane proziran. Smanjite vatru na najmanje te dodajte jetrica, posolite ih i popaprite. Pokrijte tavu i neka se sve pirja 15-ak minuta, na laganoj vatri. Maknite jetrica s vatre, stavite ih na tanjur dok se ne ohlade do kraja.  Tavicu vratite na vatru i dodajte konjak, te tavu nagnite kako bi se konjak upalio. Sve kuhajte oko 4 minute tako dugo dok većina tekućine ne ispari. Maknite tavu s vatre i pričekajte da se ohladi. U multiparktik stavite ohlađena pirjana jetrica i umak iz tave, maslac i na sjeckane tartufe. Sve dobro sjeckajte u multipraktiku tako dugo dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu. Kušajte treba li dodati još soli i papra. Paštetu premjestite u posudu koju ste premazali s maslacem, sve dobro pokrijte, te neka odstoji tri dana u frižideru, nakon čega ju možete poslužiti. Namaz od škampa Sastojci: 20 dekagrama očišćenih nesmrznutih škampa1 šalice laganog kiselog vrhnja1 šalice majoneze2 mlada luka, nasjeckana1 šalice svježe nasjeckanog peršina1 žličica sitno nasjeckane korice od limuna i 2. žličice soka od limunaSol i paparKrekeri, prepečenac, kukuruzni čips Upute za pripremu:Pripremite posude za kuhanje škampa na pari. Kada voda zavrije, stavite škampe u gornju posudu i poklopite. Tijekom procesa kuhanja na pari nekoliko puta ih promiješate, a ovisno o veličini škampa za njihovo kuhanje trebat će između 30 sekundi do četiri minute. Nakon što su kuhani, odmah ih premjestite u cjedilo i stavite pod hladnu vodu, kako bi se prestali kuhati. Nakon što se škampi odcijede još ih lagano prebrišite s papirnatim ručnicima, te ih narežite na sitne komadiće.U posudi srednje veličine, pomiješajte škampe, kiselo vrhnje, majonezu, mladi luk, peršin, limunovu koricu i limunov sok, te začinite sve sa solju i paprom i dobro pomiješajte. Namaz stavite u frižider da se dobro ohladi, a prije posluživanja namaz posipajte s još malo nasjeckanog plavog luka, te poslužite s preprženim kruhom, prepečencem ili krekerima. Složenac od špinata Sastojci:   2 žlice maslinovog ulja i još jedna žlica za posudu1 luk srednje veličine, nasjeckani2 češnja češnjaka, nasjeckanih1 kg svježeg špinata, očišćenog, opranog i grubo narezanog1 šalice mlijeka60 g sirnog namaza1 i pol žličica Worcestershire umaka1 i pol žličica Tabasca3 šalice narezane mozzarelleSol i paparKruh, prepečenac, slani štapići, krekeri i sl. Upute za pripremu: Zagrijte pećnicu na 220oC. U posudi zagrijte ulje te dodajte luk i češnjak, i pustite sve da se prži oko 5 minuta, dok sastojci lagano ne posmeđe. Za to vrijeme zavrijte vodu za kuhanje špinata. U vruću vodu prvo stavite polovicu, a kada se on natopi vrućom vodom i otpusti, dodajte drugu polovicu i sve skupa kuhajte oko pet minuta, a nakon toga ocjedite špinat u ocjeđivaču, to te mjere za ga lagano stisnete. U posudu gdje ste prepržili luk i češnjak dodajte mlijeko, a kada se ono dobro zagrije, dodajte sirni namaz i sve miješajte tako dugo dok se sir ne otopi. U mlijeko dodajte špinat Worcestershire umak, Tabasco, četvrtinu šalice mozzarelle, te sve dobro pomiješajte da se sastojci dobro pomiješaju, te dodajte sol i papar. Cijeli smjesu stavite u vatrostalnu posudu, koji se prethodno nauljili s maslinovim uljem, te na vrh smjese stavite ostatak mozzarelle. Stavite sve u pećnicu i pecite sve tako dugo dok sir gore ne postane zlatne boje (oko 20-25 min). Poslužite ih s kruhom ili nečim sličnim... Namaz od bijelog graha Sastojci:1 kg konzerviranog ili svježe kuhanog bijelog graha, ocijeđenog4 žlice maslinovog ulja2 žlice octa od crvenog vina1 dcl vode2 žlice fino nasjeckanog ružmarinaSol i papar Upute za pripremu: U multipraktik stavite grah, 3 žlice maslinovog ulja, 2 žlice octa i vodu, sol i papar te sve usitnite tako dugo dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte još vode ako će biti potrebno. Nakon toga dodajte ružmarin i ponovno uključite multiparktik da se sve dobro pomiješa. Sve premjestite u posudu za posluživanje, te na vrh stavite još preostalu žlicu maslinovog ulja. Poslužite sa kruhom, krekerima i sl.

(vam)

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx