Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Bogat izvor energije, ugljikohidrata (škroba) i biljka koja se može pripremiti na sto različitih načina

Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Krumpiri sa začinskim biljem

Sastojci: Za 4 osobe

1 kg krumpira koji se ne raskuhaju
50 g maslaca
100 ml suncokretovog ulja
1 žličica sušene majčine dušice
1 žličica sušenog mažurana
1 žličica pahuljica luka
sol
papar
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
200 g kiselog vrhnja

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite papirom lim za pečenje. Četkom operite krumpire, posušite ih i narežite na četvrtine. Rastopite maslac pa skinite posudu s kuhala i ostavite da se malo ohladi. Dodajte ulje, majčinu dušicu, mažuran, luk, sol i papar pa sve dobro promiješajte. Dodajte male količine krumpira i izmiješajte, a potom ih složite na lim ljuskom nadolje. Poškropite preostalom mješavinom maslaca i ulja. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta da krumpir dobije zlatnosmeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pospite krumpire peršinom i poslužite vruće. Uz njih poslužite kiselo vrhnje.

9/10