Teleći odresci sa špinatom i krumpirima
Sastojci:
Za 4 osobe
1 kg malih mladih krumpira (podjednake veličine)
500 g mladog špinata
4 teleća odreska po 140 g
2 žlice brašna
sol
papar
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice maslaca
sok 1 limuna
100 ml suhoga bijelog vina
4 žlice sitno nascjeckanoga začinskog bilja, npr. peršina, krasuljice, estragona i vlasca
kriške limuna
Postupak:
Četkom operite krumpire pa ih kuhajte 20-25 minuta da omekšaju. Odlijte vodu i ostavite da izađe para. Preberite i operite špinat pa ostavite da se dobro ocijedi.
Istucite odreske između prozirne folije pa ih posušite upijajućim papirom. Izmiješajte brašno, sol i papar pa u njih uvaljajte odreske. Otresite suvišno brašno. Zagrijte u tavi 1 žlicu ulja i 2 žlice maslaca. Pecite odreske oko 3 minute sa svake strane. Potom ih izvadite i ostavite na toplom. Zagrijte u tavi preostalo ulje. Dodajte krumpire pa ih miješajte na slaboj vatri postupno dodavajući špinat. Zagrijte ga da uvene. Začinite sve limunovim sokom, solju i paprom, a potom izvadite i stavite na toplo mjesto.
Ulijte vino u tavu. Lagano ga prokuhajte 1-2 minute. Skinite ga sa štednjaka pa u njemu rastopite preostali maslac. Stavite na pladanj odreske i krumpire sa špinatom. Poškropite ih umakom od vina, a svaki odrezak pospite žlicom začinskog bilja. Uz jelo poslužite kriške limuna.