Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Bogat izvor energije, ugljikohidrata (škroba) i biljka koja se može pripremiti na sto različitih načina

Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Krumpir u foliji sa šparogama

Sastojci:

Za 4 osobe

8 velikih brašnastih krumpira
2 žlice suncokretovog ulja

Maslac sa začinskim biljem:

150 g mekanog maslaca
1-2 žličice senfa
sol
2 žlice sitno nasjeckanog začinskog bilja

Šparoge

1 kg bijelih šparoga
1 žlica maslaca
1 kocka šećera

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite i posušite krumpire. Premažite uljem osam velikih komada aluminijske folije pa u njih zamotajte krumpire. Složite ih na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 60 minuta. 

Pjenasto izmiješajte maslac. Umiješajte senf i limunov sok. Potom posolite i umiješajte začinsko bilje. Začinjeni maslac stavite na komad prozirne folije i od njega oblikujte valjak. Ostavite ga u hladnjaku do iznošenja na stol. 

Odrežite šparogama drvenaste krajeve, a potom ih ogulite. Kuhinjskim koncem povežite šparoge u svežnjiće, stavite ih u veliku posudu za kuhanje i kuahjte u puno slane vode s maslacem i šećerom oko 20 minuta da šparoge ostane al dente. Potom ih ostavite da se dobro ocijede. 

Začinjeni maslac narežite na ploške pa ih sa šparogama stavite uz krumpire. Poslužite vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/10