Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Bogat izvor energije, ugljikohidrata (škroba) i biljka koja se može pripremiti na sto različitih načina

Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Topla salata od krumpira s preljevom od senfa

Sastojci:

750 g malih mladih krumpira
sol
papar
75 g mesnate slanine
1 mali luk
50 g svježe crvene paprike
50 g ukiseljenog miješanog povrća

Preljev od senfa:

60 ml jabučnog octa
2 žlice šećera
1 žlica zrnatog dijonskog senfa
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica sitno nascjeckanog peršina

Postupak:

Četkom operite krumpire, narežite ih na četvrtine i kuhajte oko 15 minuta u slanoj vodi da omekšaju. Odlijte vodu i ostavite da izađe para. Narežite slaninu na sitnce kockice. Očistite i sitno nascjekajte luk. Narežite na sitne kockice papriku i ukiseljeno povrće.

U debljoj tavi ispržite slaninu da postane hrskava, a potom je izvadite. Na masnoći od prženja pirjajte luk oko 5 minuta. 

U staklenu posudu s poklopcem stavite ocat, šećer, senf, ulje te 1/4 žličice soli i 1/2 žličice papra i dobro zatvorite. Tresite je tako dugo dok se šećer ne rastopi. Nalijte preljev u tavu s lukom i lagano kuhajte na slaboj vatri oko 2 minute. Dodajte krumpire, polovinu slanine, papriku i ukiseljeno povrće pa, miješajući, zagrijavajte oko 2 minute dok krumpire ne bude dobro izmiješan s preljevom. Pospite preostalom slaninom i peršinom. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/10