Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Bogat izvor energije, ugljikohidrata (škroba) i biljka koja se može pripremiti na sto različitih načina

Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Pečeni krumpir sa medom

Sastojci:

krumpir - narezan na kockice
2 velika luka - narezana
2 žlice rastopljenog maslaca
1 žlica meda
1 žlica suhe gorušice
1 žlica senfa
1 prstohvat soli
1 prstohvat crnog papra
ulje

Postupak:

Zagrijte pećnicu i na nju posložite krumpir narezan na kockice. Posebno u maloj zdjelici izmiješajte narezan luk, rastopljen maslac, med, sol, crni papar, suhu gorušicu, senf. Sve to zajedno prelijte preko krumpira i zalijte uljem. Stavite sve zajedno u pećnicu na 170 stupnjeva i pecite barem 45 minuta, dok krumpir ne omekša. Tijekom pečenja, barem ga dva puta promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/10