Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Bogat izvor energije, ugljikohidrata (škroba) i biljka koja se može pripremiti na sto različitih načina

Krumpir: zašto ga toliko volimo?

Popečci od krumpira i sira

Sastojci:

4 velika krumpira, oguljena i kuhan
2 jaja
pola šalice mlijeka
1 šalica brašna
pola šalice sira parmezana
pola šalice sira Cheddar
1/4 šalice slanine
1 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
pola žličice mljevenog papra
1/4 šalice ulja
2 žličice maslaca

Postupak:

Izmiješajte krumpir, jaja i mlijeko u veliku zdjelu. Umiješajte brašno, parmezan, cheddar sir, slaninu, sol, prašak za pecivo, papar, ulje i sve zajedno dobro promiješajte pomoću vilice. Na tavi zagrijte maslac i pomoću žlice lagano vadite smjesu i stavljajte u tavu (kao pepečke). Pecite otprilike četiri minute sa svake strane - dok ne dobije zlatno-smeđu boju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/10