Kombucha Floats - najpopularnije piće ovog ljeta

Slatko osvježenje s malo šećera

Kombucha Floats - najpopularnije piće ovog ljeta

Što je Kombucha?

Image




Po najjednostavnijoj definiciji, Kombucha je fermentirani zeleni ili crni čaj. Ako nisi sigurna što znači "fermentirani", mi ćemo ti objasniti. Fermentacija je proces u kojemu bakterija, kvasci ili drugi mikroorganizmi razgrađuju ugljikohidrate i pretvaraju ih u alkohol i ugljični dioksid (čitaj: mjehuriće).

Proces može rezultirati organskim kiselinama, kao što su octena kiselina koja daje kiseo okus, prema Journal of Food Science. U Kombucha čaju ugljikohidrati su šećeri koji su upareni s kulturom kvasca i bakterija. Rezultat je lagano, gazirano, blago alkoholno, slatko-kiselo piće.

Iako možete kupiti sve vrste Kombuche u supermarketima ili trgovinama zdrave hrane, mnogi ljudi se odluče probati ga napraviti sami. Najlakši način za to je kupiti Scoby ili simbiotičku kulturu bakterija i kvasce. Scoby nije ugodan oku, ali on pretvara šećer i čaj u Kombuchu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6