Omiljeni voćni kolač koji se može raditi i ljeti i zimi
Kremasti kolač za sve prigode: Najbolji recept za ledeni vjetar
Sastojci
Priprema
Za pripremu kora istuci bjelanjke mikserom u čvrsti snijeg i zatim dodaj šećer te žlicu jabučnog octa.
Premaži smjesu za kore preko papira za pečenje ili aluminijske folije i prebaci u okrugli kalup ili lim za pečenje. Postupak ponovi za sve preostale kore.
Peci na 150 stupnjeva oko sat vremena. Kore su gotove kad lagano porumene.
Nakon što se kore ohlade, odstrani foliju odnosno papir za pečenje.
Za kremu izmiksaj žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom te dodaj brašno. U loncu zagrij mlijeko pa dodaj smjesu od jaja i kuhaj dok krema ne postane gusta. Nakon što se ohladi, izmiksaj kremu s maslacem.
Izmiksaj slatko vrhnje za šlag u posebnoj posudi.
Na kore slaži red žute kreme, red voća i red slatkog vrhnja. Ponovi postupak s preostalim korama. Posljednju koru premaži slatkim vrhnjem i po želji ukrasi voćem. Posluži dobro ohlađeno!
Savjet
Kod pripreme ledenog vjetra možeš koristiti i bilo koje drugo sezonsko voće poput jagoda ili malina